Hvad ville du tage med på en øde ø?

Det er åbenbart sådan, min tankegang fungerer pt. Jeg køber og køber og køber – og tænker, at det sådan set ikke virker som den smarteste strategi før arbejdsløshed på dagpengesats og forhåbentligt efterfulgt af fleksydelse, som er lavere end dagpengesats.. Arbejde er så på en eller anden måde et supplement, som trækker lidt fra i ydelsen. Men alt i alt regner jeg med at være ganske fattig i al fremtid. Og husejer. Det ville være praktisk med nogle midler til panikbehov.

Ja, jeg aner faktisk ikke hvordan økonomien i fremtiden ser ud. Eet skridt ad gangen! Men jeg ved, at fleksydelsen ligger på omkring 80% af dagpengesatsen og at det ville betyde, at jeg skulle leve på 2000 kr til indkøb pr. måned. Eller som Luksusfælden ville kalde det: Diverse-posten!

Oveni skulle jeg så gerne have en lille panikopsparing, som jeg hastigt er ved at formøble. Der er lige kommet ny sofa, så jeg rent faktisk har TRE møbler i mit hus, jeg kan opholde mig i, og sofaen leverer endda mulighed for både sidelæns montering af kadaver OG siddende på chaiselong.

Det burde jeg egentligt have allerede. Tre brugbare møbler, altså, men kræene har stjålet lænestolen og der er ikke plads til os alle, hvilket sjovt nok betyder, at JEG ryger ud. Jeg har valgt bare at acceptere den dynamik og ikke tænke yderligere over den..

Den lænestol er for øvrigt også afsindigt grim og købt for komfortens skyld, så nu ryger den simpelthen videre ud i verden, og så kan kræene få en puf i stedet – eller skride i den nye sofa, der både kan fremme liggende og siddende position. Og hvis du ikke er over 190 høj, så kan du også sagtens tilbringe en nat på den, så ny gæsteseng til mig også.

Den gamle sofa (oh yesh – da mine forældre købte den, brugte jeg kassen som legehus i en uge! Der var fuld ståhøjde for en 5-årig derinde) flytter videre til een, der også forstår at værdsætte gedigent håndværk og design – og så pyt med komforten. Hvis nogen liiiige har plads til en 3’er-sofa på traileren fra Lundum til Nordjylland, så sig endeligt til!

Jeg har gået og funderet over hvad fanden eg har gang i med mine penge. Det er tanken om, at jeg bliver pissefattig lige om lidt, der skubber til det hele, og så er det altså bare vigtigt at have udlignet pludselige høje udgifter på forhånd i det omfang, det kan gøres. Så alt “næsten-outdated-og-uundværligt” er blevet erstattet nu.

Samtidigt er der også et redebyggergen i fuldt sving. Ingen unger på vej (jeg har i al fald fundet en negativ graviditetstest i min bukselomme?!! Det er meget muligt, jeg ikke kommer ud så ofte, men det bliver gjort i stor stil, når det så sker!), men til gengæld skal matriklen forberedes til at være MIN øde ø i meget lang tid fremover, hvor hver en krone skal vendes og drejes og alle pludselige udgifter bliver en katastrofe.

Jeg synes bare, det virkede sært at være så hærget i kadaveret og så ikke have komfortable møbler, der kan give variation og komfort. Men åh, hvor jeg skammer mig over at bruge penge på det lige nu! Jeg vendte det med et par af fastrene, som har en vis indsigt i at prioritere, når det kommer til finanserne OG i hærgede kadavre, og den første stirrer forundret på mig og spørger “OVERVEJER du rent faktisk, om du har lov til at bruge penge på en sofa, du kan sidde i?!!!”. Ja, det gjorde jeg og det er en diskussion mellem de samme to indre stemmer, som plejer at diskutere smerter, dovenskab og arbejdsiver. Heldigvis vinder smertestemmen efterhånden og har trynet dovenskabsanklagerne SÅ eftertrykkeligt!

Men jeg synes, jeg er klar nu. Min elcykel bor hos naboen pr. søndag eftermiddag mod gratis bilkørsel for mig på indkøbsture og fri brug af cykel for hende. Min motorsav og hækkeklipper flytter også derover på fredag, så hendes kæreste kan ordne vores fælles hæk, men det er vist en del af mit næste kaffesluddermøde med hende: Hvorfor kan plæneklipper, motorsav og hækkesaks ikke også overvintre der? Det ville spare mig for transport til og fra Odder (hvilket, hvis sandheden skal frem, er andres velvillige transport af mine ting), slæben op og ned fra loftet og så det der redskabsskur, jeg troede, jeg var nødt til at have for at sikre meget dyr cykels overlevelse. Men jeg er vist virkeligt godt kørende!

Så hvad VILLE jeg tage med på en øde ø?

Et par uvorne gravkræ, uudtømmelige mængder stærk medicin, en proppet e-læser og en allerhelvedes masse møbler at skifte stilling på!

Rødvin ville også være rart, siden jeg åbenbart ikke kan finde ud af at drikke champagne og hvidvin er bedst nedkølet, og jeg vil jo ikke virke krævende..

Ellers?

Den stråtækte idyl i Lundum er ready for take off!

Lad os dog komme et varmt sted hen, ikke? Jeg er især bekymret over de nære forhold, siden fårene nedenfor haven er blevet deporteret, og jorden er pløjet op. Hvis de planter raps, så flytter jeg ind hos den første stakkel, der er dum nok til at invitere mig på kaffe! Majs er også slemt, men i det mindste stinker det ikke! Og hvis de planter majs, så bliver det en meget lang sommer for læsere herinde. Hytten ER ligesom købt for udsigten – og vurderet efter den også. Men fortæl ikke SKAT om vurderingen, jeg har tænkt mig at klage.

Leave a Reply